Granitin Zararları

Granitin Zararları

Sert ve kristal yapılı minerallerden meydana gelen bir taş olan granit ülkemizde ve dünyada birçok alanda kullanılmaktadır. Sert ve dayanıklı olması sebebiyle yapı malzemesi olarak sıkça tercih edilmektedir. Evlerde, büyük salonlarda, konferans merkezlerinde, müzelerde ve daha birçok alanda kullanılabilir. Çok dayanıklı olmasının yanında parlak bir yapıya sahip olması sebebiyle de yoğun biçimde kullanılmaktadır. Granit malzeme yeryüzünde oldukça yüksek oranda bulunmaktadır. Bu sebeple de rahatlıkla çıkartılabilip kullanılabilir. Granitin zararları olarak gösterilebilecek çok sayıda etmen bulunmuyor olsa da son dönemde yapılan araştırmalar çarpıcı sonuçlar ortaya koymuştur. Gerçekleştirilen araştırmalar sonrasında yapılan açıklamalar birçok kurumun ilgisini çekmiş ve benzer araştırmaları bu kurumlar da yapmıştır. Ancak bu kurumların da benzer sonuçlar bulması sebebiyle sonuçlar kesinlik kazanmıştır.

 

Granitin Zararları Nelerdir?

  1. Akciğer kanserini tetiklemesi: Günümüzde granitin zararları konusundaki en çarpıcı sonuç akciğer kanserini tetiklemesidir. Birçok alanda kullanılan granit bölgede uzun süre kalan kişilerin akciğer kanserine yakalanma risklerini arttırmaktadır. Özellikle havasız alanlarda kullanılan granit malzemeler ciddi etkiler yaratabilirler. Son dönemde kişilerin evlerinde ya da işyerlerinde granit malzemelerin kullanılıyor olması bu açıdan büyük bir sorun olarak gösterilebilir.
  2. İthal edilmesinden dolayı ücretinin fazla olması: Ülkemizde birçok kurum bu taşları kullanarak yapılarını tamamlamaktadır. Her ne kadar yeryüzünde çok yüksek oranda bulunsa da ülkemizde ithal edilen malzemelerden bir tanesidir. Bu sebeple de temin edilmesi oldukça pahalı bir üründür. Kurumların bu ürünü tercih etmesi ekonomik açıdan zorluk yaşatacağından kurumların bütçeleri zarar görebilir.
  3. Keskin yüzeye sahip olması: Özellikle kırıldıklarında çok keskin bir yapıya bürünen granit, kişilerin zarar görmesine sebep olabilir. Yapılarda sıklıkla kullanıldığından çocuklarda keskin yüzeyler sebebiyle yaralanmalar meydana gelebilir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. görüşleriniz için teşekkürler yanlışları bize mail atarsanız kontrol edip düzeltiriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir