Demli Çayın Zararları

Çayın zararları yanında en çok gündeme gelen bir diğer konuda demli çayın zararlarıdır. Ülkemizde çay çok tüketilen bir içecektir ve bu içeceği bazı kişiler fazla demli olarak tüketmektedir. Demli çay tüketen kişiler çayın zararlarından daha fazla etkilenmektedir bunun nedeni ise çayın fazla dökülmesiyle oluşan ir içecek olduğu için çayın zararlarından daha fazla etkilenecektir. Uzmanlar çay tüketimini günlük sınırlı tutmamız gerektiğini söylemektedir fakat uzmanların söylediği değer bizler sadece sabah kahvaltısında tüketmekteyiz. Kahvaltı dışında tükettiğiniz çayı hesaplarsanız günlük 5-6 fincan çay tüketin diyenlerin sözünü dinlemeyip bir demlik tükettiğinizi göreceksiniz.

Çay zararlı olsa da bir o kadar da faydalı bir içecektir fakat her güzel şey gibi çayı da fazla tüketmek sağlığınızı büyük tehlikeye atmaktadır. Hoş muhabbetlerin yanında kesinlikle çay tüketilir ve çayın sınırını bazen ayarlayamayız aslında tam da bu anlarda bu içeceğin zararı sağlığı etkilemeye başlar. Demli çayın zararları sizler için maddeler halinde kaleme alacağız.

Demli Çay

 

Zararları;

  • Demli çay içmeniz vücudunuzdaki su oranını etkilemektedir. Günlük fazla bardak su içmeniz durumunda susuzluk hissetmeyeceksiniz ve bunun sonucunda ise su tüketmediğiniz için suyun içerdiği minerallerden faydalanamayacaksınız.
  • Kahvaltı yaparken tüketeceğiniz demli çaylar kahvaltıdan alacağınız demir ve vitamin miktarını etkileyecektir. Bu şekilde çay tüketmeniz sonucunda faydalı birçok gıdanın emilimi zorlaşacağı için vücut bununla uğraşmayıp gerekli mineral ve vitaminleri atacaktır. Bunun sonucunda en çok görülen rahatsızlık ise demir eksikliğidir.
  • Gün içerisinde içtiğiniz çayı fazla kaçırırsanız sinir sisteminizde bu durumdan olumsuz etkilenir. Sinir sistemini etkilemesi sonucunda stres, uykusuzluk ve sinir durumları çok gözlenen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Bunların dışında devamlı olarak bu şekilde hayatınıza devam ederseniz ellerinizde titremeler oluşabilir.
  • Çay içerisindeki malzemelerin sonucunda kan basıncınız değişebilir bu kan basıncındaki değişmeler dengesiz bir hal almasına yol açacaktır bunun sonucunda ise tansiyon probleminden kaçmanız mümkün olmayacaktır.
  • Gün içerisinde yediklerinize dikkat etmezseniz ve bununla birlikte demli çaydan aşırı tüketiminiz bulunuyor ise kabızlık sizin için kaçınılmaz bir rahatsızlıktır.
  • Kalsiyum emilimi demli çay yüzünden azalacaktır ve bu azalmanın sonucunda kemikler için gerekli olan güç kaynağı alınmadığı için kemik erimesinin tetiklenmesine neden olacaktır bunun yanında çay vücuttaki fazladan depolanan kalsiyumundan idrar ile atılmasına neden olmaktadır.
  • Normal çay zaten ağız sağlığını bozarken demli çay ağız sağlığını daha çok etkilemektedir. Bu etkiler arasında diş sararması ve diş minesinde zayıflamalar olmaktadır bunların yanında dişleriniz üzerinde fazladan leke oluşmasına yardımcı olmaktadır. Şekerli çay tüketmeniz sonucunda ise dişlerinizin daha erken çürümesine neden olmaktadır.
  • Çay tüketiminin sıcak olması ile birlikte boğazlarınızda bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Gırtlak kanserinin en büyük etkenleri arasında bu durum gözlemlenmektedir. Bu duruma en çok neden olan çay türü ise hem demli hem de sıcak çaylardır.
  • Kan şekerinizin dengesini olumsuz yönde etkiler. Kan şekerinin etkilenmesi sonucunda genellikle aşırı kilo alımları görülmektedir.
  • Demli çayın aşırı tüketilmesi kalp ritminde sıkıntılar oluşturabilir bunun sonucunda ise ara ara çarpıntılar yaşayabilirsiniz.
  • Göz üzerinde de etkili olan çayın demli tüketilmesi sonucunda göz tansiyonunuz bozulacaktır ve göz tansiyonunuzun başlamasında en büyük etkendir.
  • Kan pıhtılaşmasında zorluk yaşıyorsanız bu durumunda en büyük etkeni demli çay tüketmektir.
  • İçerisinde kafein miktarı çay ile orantılı olduğu için miktarı yüksek olacaktır ve bu durum küçük çocuklar ile hamilelerin tüketmesi sakıncalıdır.

 

Diğer çaylarla ilgili makalelerimiz;

Çayın Zararları TIKLAYINIZ.

Melisa Çayının Zararları  TIKLAYINIZ.

Mate Çayı Zararları TIKLAYINIZ.

Kombu Çayı Faydaları Ve Zararları TIKLAYINIZ.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir