Artemia Zararları

Artemia Zararları

Artemialar, akvaryum balıkları için olmazsa olmaz su pireleridir. Fakat artemiaların salınması ve üretilmesi, neredeyse tüm gün hava verilmesi ve yumurtaların çatlaması gibi nedenlerden ötürü sıkıntı yaratabilmektedir. Bu yüzden her gün veya sık aralıklarla balıkları artemia ile beslemek daha pratik ve verimli bir yöntem olmaktadır. Artemialar tuzlu sularda ve tuz göllerinde yaşamakta olan eklembacaklılar sınıfındandır. Amerika’daki adıyla denizmaymunları, akvaryumculukta özellikle yavru balıkların beslenmesinde çok değerli bir canlı yem olarak kullanılmaktadır. Profesyonel balık işçiliği yapılan yerlerde çeşitli kimyasal maddeler kullanılarak artemia yumurtasının zarı inceltilmekte ve yumurta çatlama oranı yükseltmek için uğraşılmaktadır. Dünyada da Brine Shrimp yani tuzlu su karidesi olarak adlandırılan artemialar, yağışların etkisiyle tuzluluk oranı azalan göllerde yumurtalarından çıkmaktadır ve bu yavrular, mikroskobik besinler ve alglerden beslenerek büyürler. Yetişkin boya gelen artemialar tuzluluk oranı az ve yeterli oksijene sahip göllerde canlı doğum yaparak çoğalmaktadır. Tuzluluk oranı, özellikle yaz mevsiminde buharlaşmanın etkisiyle artar ve artemialar için bu dönem yumurta bırakma dönemidir. Ancak tuz yoğunluğundan ötürü ölebilmektedirler. Akvaryumlardaki faydalı besinlerde olsa da artemia zararları için birkaç sebep sayılabilir.

 

Artemia Zararları Nelerdir?

  • Su dengesi: Artemiaların fazla ve yanlış kullanılması su dengesini bozmaktadır ve bu akvaryumdaki doğal ortamın bozulmasına sebep olmaktadır.
  • Canlı yem: Artemialar balıklar için protein kaynağıdır ve sürekli balıkları bunlarla beslemek, bir süre sonra diğer yemlerden verim alınamamasına yol açmaktadır.
  • Üretim süreci: tüm koşullar hazır hale getirilmiş olsa da, üretimi oldukça zordur ve sabır ve uğraş gerektirmektedir.

Üretim sonrası dönem: Üretiminin zorluğu gibi, artemiaların hayatını sürdürmeyi sağlamak da oldukça zordur. Tuz yoğunluğundaki en ufak değişimden dahi etkilenebilmektedirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir