Kulak Tıkacı Zararları

Kulak Tıkacı Zararları

Kulak tıkaçları, kulakları gürültü ya da sudan koruma amaçlı kullanılabilir. Kulak tıkaçları, köpük, plastik veya bal mumu gibi maddelerden yapılabilir ve kulak yolu şeklini alabilir yapıdadırlar. İş güvenliği için, havuzda yüzerken veya uyurken kullanılabilen ulak tıkaçları koruyucu etki göstermekte fakat uzun süre kullanımında zarar verebilmektedirler. Kulak tıkacı zararlı mı? sorusunun cevabını makalemizde bulabilirsiniz.

 

Kulak tıkacı zararları nelerdir?

Kulak tıkacı nedir.
Klorlu havuz suyundan sizi korur fakat uzun süre takmamalısınız.
  • Kulak sıvısını etkiler: Uzun süreli kullanılan kulak tıkacı, kulak sıvısını etkileyerek, kulak çınlaması, işitme kaybı, fazla kulak akıntısı, kulakta ağrı ya da enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Bu durumun oluşmasını önlemek içini kulak tıkacını çıkardıktan sonra kulağınızı temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için kulaklarınıza bir veya iki damla zeytinyağı da damlatabilirsiniz.
  • Boğuk işitme: Kulağa zarar verebilecek sesleri engellemek için kullanırken, sizi tehlikeye karşı uyarabilecek korna ve benzeri sesleri duymanızı da engelleyebilir. Bu durumda, ölümle sonuçlanabilecek kazalara ve yaralanmalara neden olması kulak tıkacı zararları arasında önemli olanlarından biridir.
  • Kulak enfeksiyonları: Eğer bir kulak tıkacını temizlemeden uzun süre kullanırsanız, bakteri oluşumuna neden olabilirsiniz. Köpükten yapılmış olan tıkaçlar, bakteriler için çok mükemmel bir gelişme ortamı sağlayabilir. Sonucu çok ciddi kulak enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu enfeksiyonlar sonucunda denge problemleri, ağrılar ve işitme sorunları yaşamanız, kulak tıkacı zararları arasında bulunmaktadır. Enfeksiyon oluşumundan korunmak için, kulak tıkacı temizliğine dikkat edin ve mümkün olduğu kadar sık değiştirmeye çalışın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir