Horlamanın Zararları

Horlamanın Zararları

Uykumuzda bazen can sıkıcı bazen utandırıcı bazen de bünyemize zarar verici olan horlama çok büyük hastalıkların davetçisi olabilir. Horlamanın tedavisi yaptırılmadığı sürece depresyon, uyku bozuklukları ve kalp hastalıkları gibi sonuçlar doğurabilmektedir.

 

Horlamanın zararları nelerdir?

horlamak zararlı mı
Horlama Ve Zararları
  1. İnme: Horlamanın şiddetli olduğu durumlarda boyun bölgesinde basınca ile beyne giden damarların sıkışmasına neden olmaktadır. Bu durum uzun vadede inme riskini teşkil etmektedir.
  2. Kalp Hastalığı riski: Horlama kalp krizine yol açan yüksek tansiyon ve koroner arter hastalığı gibi kardiyovasküler sorunlarla bağlantılıdır. Uyku apnesi olan insanların ölümcül olmayan kalp hastalıklarına yakalanma riskine göre ölümcül olan kalp hastalıklarına yakalanma riski iki kat daha fazladır.
  3. Düzensiz kalp ritmi: Düzensiz kalp ritmi ya da aritmi riski uzun süreli gelişen horlama veya uyku apnesi olan kişilerde gözlenmektedir. Horlama kalbin iletken sistemini büyük ölçüde etkileyerek ani bayılmalara nefessiz kalmalara ve küçük krizlere neden olabilmektedir.
  4. Reflü ve Depresyon: Horlama bazen reflü gibi mide rahatsızlıklarına da neden olabilmektedir. Ciddi uyku sorunlarıyla birlikte depresyon belirtileri de horlamanın zararları arasında yer almaktadır.
  5. Baş ağrısı ve cinsellik: Horlama sabahları baş ağrısı ile kalkmanıza neden olabilir. Horlama sonucu uyku bozuklukları cinsel yanıtta azalma zorlanma ve cinsel doyuma varamama gibi sorunlarla neden olabilir.
  6. Kilo alımı: Hamilelik durumunda aşırı kilo alımı nedeniyle horlamalar olabilir bu tür durumların çocuğun gelişimine zararı olabilmektedir. Bu nedenle doktorunuza danışarak yardım almanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir