Asosyal Olmanın Zararları
Asosyal Olmanın Zararları
Asosyallik son dönemlerde özellikle genç yaşlardaki çocuklarda sıkça rastlanılan bir davranış bozukluğu olarak göze çarpmaktadır. Bazen kişinin kendisinden bazen de çevredeki insanlar ya da olaylardan kaynaklı olarak baş göstermek ile birlikte uzun süre asosyal olan insanların tekrar sosyal hayata adapte olmalarının da uzun zaman aldığı bilinmektedir. Her ne kadar kimseye zararı olmayan bir durum gibi algılanıyor olsa da aslında asosyal olmanın zararları mevcuttur ve herkesten çok da kişinin kendisi için önemli sonuçlar doğurabilmektedir. Asosyal bir insanla karşılaşıldığında, ilk önce bu durumun sebeplerini incelemek ve ondan sonrasında da değiştirilebilmesi için yapılacak bir şeyler, çözüm yolları düşünülmesi gerekmektedir. Bu şekilde yaşayan insanlar üzerinde zor kullanmanın asla bir faydası olmamak ile birlikte aksine durumu daha fazla kötüleştireceğinden uzmanlar tarafından kaçınılması gerektiği belirtilmektedir.
Asosyal Olmanın Zararları Nelerdir?
- İletişim Kopukluğu: Asosyal olmanın zararları arasında ilk sırada yer alan iletişim kopukluğu çok önemli bir sorun teşkil etmektedir. Kişinin yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun bu durumun derhal giderilmesi gerekmektedir.
- İlişki Kurma Bozukluğu: Asosyal insanlar genel olarak aileleri dahil hiç kimse ile ilişki kurmak istemezler, yalnızlığı ve ellerinde zaman geçirmek için uğraştıkları şeyi diğer insanlara tercih ederler.
- Aşırı Bilgisayar Kullanımı: Özel olarak gençlerde sorunlar yaratan asosyal olmanın zararları arasında aşırı bilgisayar kullanımından doğan fiziksel rahatsızlıklar da yer almaktadır. Bunlardan en sık rastlanılanlar gözlerdeki görme bozuklukları ve bel ve sırt bölgelerinde oturma pozisyonlarından kaynaklanan ağrı ve rahatsızlıklar olarak karşımıza çıkmaktadırlar.
- Eğitim Eksikliği: Asosyal kişiler evlerinden çıkmamayı tercih ettiklerinden dolayı okula gitmeleri gerektiği zaman da evlerinden ayrılmayı istememelerinden dolayı eğitimlerini aksatmakta ve buna bağlı olarak hayatları ertelenmektedir.