Faranjitin Zararları

Faranjitin Zararları

Faranjit aslında aslım benzeri bir solunum rahatsızlığıdır. Solunum rahatsızlıkları, yutmada zorluk, boğazda şiddetli ağrı gibi belirtileri bulunmaktadır. Ayrıca Faranjitin zararları da yine bu tarz sorunların daha da büyümesine neden olmaktadır.

Faranjitin Zararları Nelerdir?

  1. Solunum hastalıklarına neden olur. Faranjit birçok farklı solunum hastalığına neden olabilmektedir. Bu solunum hastalıkları arasında astım ve bronşit gibi solunum hastalıklarını göstermek mümkün. Bu nedenle faranjit hastalığına yakalandıysanız gerekli tedbirleri daha önceden almalısınız. Çeşitli antibiyotikler ile faranjitten kurtulabilir ve daha ciddi solunum hastalıklarının önüne geçebilirsiniz.
  2. İltihaplanmalara neden olabilmektedir. Faranjit ortaya çıktıktan sonra eğer gerekli önlemler alınmazsa bunun sonucunda çeşitli solunum rahatsızlıkları ortaya çıkacak ve bu da solunum yetmezliğine neden olacaktır. Ayrıca bu rahatsızlıklara bağlı olarak iltihaplanmalar oluşacaktır.
  3. Yutkunmada zorluk oluşturur. Faranjit oluşumundan sonra boğaz kısmında oluşan şişlikler yutkunmada zorlukların yaşanmasına neden olacaktır.
  4. Kronik faranjit çeşitli hastalıklar ile bir arada görülebilmektedir. Faranjit kronikleştiği zaman Faranjitin zararları da artmaktadır. Özellikle vücudun çeşitli bölgelerinde lenf bezlerinde aşırı büyümeler meydana gelir. Lenf bezleri gelişimde oldukça etkili olduğu için bu da gelişimi büyük oranda etkiler. Eğer gelişim çağında kronik faranjit ortaya çıkarsa ve lenflerde şişmeye neden olursa o zaman gelişim durma noktasına gelebilir.
  5. Çeşitli kalp hastalıklarının oluşmasına neden olabilmektedir. Kronikleşmiş olan faranjit gerekli tedbirler alınmadığı ve önlenmediği zaman kalp rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre hastaların bir kısmında faranjit kalp rahatsızlıklarını ortaya çıkartmıştır.

Faranjitin zararları arasında bu gibi belirtileri göstermek mümkün. Faranjit her ne kadar kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor olsa da kimi zaman gerekli önlemler alınmadığı için faranjit kronikleşebilmektedir. Bu da daha ciddi sorunları ve zararları beraberinde getirmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Öncelikle yazınız çok yararlı olmuş.Arkadaslar radyofenkansla burun eti yaktırdım.. dokor aşırı yakmış olsa gerek..farenjitim gecmıyor. nefes alıyorum sorun yok. ama her sabah kalktıgımda faranjıt kırmızı renkte ve bas agrısı ıle kalkıyorum.Yazdığım sorunun hakkındaki tüm bilgiler için faranfit.org a yazdım lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir