Biberiyenin Zararları

Biberiyenin Zararları

Diğer adı kuş dili otu olan biberiye bitkisi, ballıbabagillerden, en çok Akdeniz Bölgesi’nde yetişmektedir. Biberiye bitkisinin yaprakları ve çiçeklerinden yararlanılmaktadır. Yaprakları iğneye benzer ve çiçekleri de mavi ve eflatun renklerdedir. Biberiye bitkisinin çiçeklerinden renksiz ve soluk olan biberiye esansı çıkarılmaktadır. Çayı demlenerek içilebilen bitkilerdendir. Zayıflamak amacıyla kullanılan hem bitkisel hem de sağlık açısından diğer zayıflama ilaçları gibi kötü etkileri olan ürünlerden değildir. Biberiye bitkisi, hazımsızlık, çarpıntı, baş dönmesi, kansızlık, astım ve bronşit hastalıklarında iyileştirici özelliklere sahiptir. Yaraları iyileştirir, yağlı saçları temizlenmesini sağlar, boğaz iltihaplarını tedavi eder, kalbe, ciğere, mideye kuvvet verir ve sarılığa iyi gelir. Aynı zaman ağrı kesici etkisi ile çıkık ve burkulmalarda da kullanılmaktadır. Peki, bu kadar fazla yarar sağlayan hatta bunlara ek olarak da söylenebilecek olan birkaç özellik olarak daha, iştahı artırıcı, idrar ve adet söktürücü etkilerinin yanı sıra biberiyenin zararları arasında neler sayılabilmektedir?

 

Biberiyenin Zararları Nelerdir?

  • Hamilelik döneminde kullanılması:
    Biberiyenin zararları nelerdir
    Taze ve kuru biberiye.

    Yemeklerin içine az miktarda eklenerek tüketimine izin verilse de, biberiye bitkisi hamilelikte risk oluşturan besinler arasındadır ve bu nedenle kullanımında dikkatli olunmalıdır.

  • Yüksek tansiyona etkisi: Yine biberiye bitkisinin içinde bulunan maddelerden ötürü, yüksek tansiyon hastalarının kullandığı ilaçlarla etkileşebilmekte ve bu da kişilerin sağlığını tehlike altına sokabilmektedir.
  • Yanlış doz kullanımı: Biberiye hapı, direk yutulmamalı, yemeklerde veya çayı demlenerek kullanılmalıdır. Ağızdan alınması durumunda zehirlenmelere yol açabilmektedir ve önerilen süre ve ölçülerde alınmadığı durumlarda özellikle hamileler için veya bu bitkiyi zayıflamak amacıyla kullanan kişiler için, tehlikeli durumlar söz konusu olabilecektir. Biberiyenin zararları hakkında bilgi sahibi olmalı ve sağlık için doğru dozlarda kullanmalıyız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir