Arabanın Zararları
Arabanın Zararları
Araba Nedir?
İlk çağlarda tekerleğin bulunmasıyla birlikte arabaların serüvenin başladığı düşünülmektedir. Sümer, Mısır gibi kavimlerin zamanında yaptığı heykeller arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkmış ve heykellerdeki araba işlemeleri bu düşünceyi destekleyici cinsten olmuştur.
İki tekerlekli araçların yapımı tekerleğin bulunuşundan yaklaşık 1000 yıl sonra olmuş ve savaş amacıyla icat edilmiştir. Bu araçların Hititlilerin yaptığı kesinleşen bilgiler arasındadır.
Arabalar, Osmanlı zamanlarında sadece divan üyelerine tahsil edilerek, statü belirleme amacıyla da kullanılmıştır.
Tarihin oldukça büyük bir kısmını kaplayan arabalar ve arabaların gelişimleri, bugüne baktığımızda oldukça fazla zarara sebebiyet vermektedir.
Arabanın Zararları Nelerdir?
Sizler için sıraladık. İşte arabanın zararları maddeler halinde şu şekilde.
- Hava kirliliği : Arabaların egzoz kısmından havaya karışan gaz, hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu sorun ardında birçok sorunu da getirmektedir.
- Kanser : Araba egzozundan gelen gazlar ozon tabakasını delerek, zararlı ışınların sızmasına neden olur. Bu da birçok kanser çeşidine sebebiyet vermektedir.
- Gürültü kirliliği : Arabaların sayılarının günümüzde oldukça fazla olması, gün içerisinde oldukça fazla sesin hayatımıza dahil olmasına neden olmuştur. Korna sesleri ve motor seslerinin gün içerisinde sürekli aktif halde olması gürültü kirliliğine neden olmaktadır.
- Trafik kazaları : Oldukça fazla bilinçsiz ve dikkatsiz şoförün olması ve aynı zamanda kimi yerlerde yolların da düzgün olmaması nedeniyle çok fazla trafik kazası meydan gelmektedir. Bu kazalar kimi zaman sadece yaralanmaya neden olurken, daha ciddi kazalar kalıcı hasarlara ve hatta ölümlere neden olmaktadır.
- Savaş : Arabaların çoğunun benzin ile çalışması, ülkeler arasında petrol savaşlarının çıkmasına ve binlerce hatta milyonlarca insanın yaşama veda etmesine sebep olur.
- Akciğer rahatsızlıkları : Arabaların çıkan zehirli gazların havaya karışması ve havadaki oksijen miktarını azaltması, solunan havanın kalitesini düşürmektedir. Bu durum çeşitli akciğer rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Size alakasız gelse de arabanın zararları denince aklınıza akciğer hastalıkları gelmesi gayet normal.