Ağır Kaldırmanın Zararları

Ağır Kaldırmanın Zararları

İş hayatımızda ve sosyal hayatımızda ister istemez bazı eşyaları kaldırıyoruz. Bu eşyalar bazen hafif malzemelerden üretilirken bazen bizleri zorlayacak seviyede bir ağırlığa sahip oluyorlar. Bazı kişiler düzenli olarak ağır kaldırdıkları işlerde çalışırken birçok kişi de her gün alışverişlerinde ağır ürünleri kaldırıyor. Ağır kaldırmanın zararları incelendiğinde ise karşımıza oldukça ciddi sorunlar çıkabiliyor. Kişilerin ağır kaldırmalarından dolayı yaşadıkları problemler onların yürümelerine dahi engel olabilecek düzeyde olabiliyor. Bu sebeple de kişilerin sıklıkla ağır kaldırmaktan kaçınması gerekiyor.

 

ağır yük kaldırmanın zararları
Ağır kaldırmak beliniz için zararlıdır!

Ağır Kaldırmanın Zararları Nelerdir?

  1. Şiddetli eklem ağrıları: Gün içerisinde çok fazla ağır kaldırdığınızda, bu işlemler sırasında kullandığınız eklemlerinizde ciddi ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrılar bazen taşıma sırasında oluşurken bazen de birkaç saat sonrasında oluşabilir. Genellikle ağır kaldıran kişilerin bel kısımlarında, kollarında ve omuzlarında, bacaklarında ya da sırtlarında ağrılar oluşabilir. Bu ağrıların geçmesi için de kişilerin çeşitli tedavileri uygulaması gerekir.
  2. Kaslarda ortaya çıkan ağrılar: Kişiler ağır cisimleri kaldırdıklarında kol kaslarında ciddi ağrılar meydana gelir. Bu ağrılar belirli bir süre geçtikten sonra ortaya çıkmaya başlar. Kişiler birkaç saat sonrasında kollarını kullanamayacakları düzeye gelebilirler. Bu aşamada kişiler ağırlıkları kaldıramadıkları gibi denediklerinde de şiddetli acılarla baş başa kalırlar.
  3. Kamburluk: Sürekli olarak ağır kaldıran kişilerin sırtlarında eğilmeler olabilir. Sürekli olarak ağırlıkları kaldırmak için omuz kısımlarını aşağıya çekerek sırtını dışarı çıkaran kişiler sonrasında kamburluk problemiyle karşı karşıya kalabilirler.
  4. Fıtık: Ağır kaldırmanın zararları arasında en ciddi sorun olarak fıtık gösterilebilir. Kişilerin ağırlıkları kaldırdıkları sırada sinirlerin eklemlerin arasına girmesi durumu fıtık olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda kişilerin ameliyat olarak tedavi olmaları gerekmektedir. Bu süre boyunca kişiler şiddetli ağrılarla baş başa kalırlar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Odun kırarken ortalama ağırlık 35.kg bir taşı boyumca kaldırdım ve taşı attıktan sonra bir arı göbeğimin üstüne saplandı hastaneye gittim röntgen ultrason ve kan tedavisi uyguladılar ve hala arı devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir