Kokainin Zararları

Kokainin Zararları

Koka bitkisinden elde edilen kokain, merkezi sinir sistemini uyuşturucu, uyarıcı ve iştah azalması gibi etkilere neden olmaktadır. Bu madde içeriğindeki bileşikler nedeni ile bağımlılık yapıcıdır. Önceleri anestezi ilacı olarak kullanılan kokain, günümüzde yerini daha az etkisi olan prokain gibi ilaçlara bırakmıştır. Kokain günümüzde uyuşturucu olarak kullanılmakta ve çok büyük tehlikeler barındırmaktadır. Bu makalemizde kokainin zararlarını birkaç başlık altında inceleyeceğiz.

 

Kokainin zararları nelerdir?

Kokain kafası.
Çok kısa sürede gerçekleşen gözle görülür değişim.
  • Kısa vadede kokain zararları: Kokain kullanımının kısa vadede çok ciddi zararları olabilir. Bunların başında depresyon ve bağımlılık etkisi gelmektedir. Sık sık kullanılması iştahınızı kesebilir ve kalp hızında, kan basınında, vücut ısında artışa denden olur. Bunlarla birlikte nefes almada zorluklara, göz bebeklerinde büyümeye, uyku sorunlarına, mide bulantısına, halüsinasyonlara, sinirliliğe, kaygı ve paranoyaya, depresyona, bağımlılığa ve daha birçok sağlık için zararlı durumlara neden olabilmektedir. Yüksek dozlarda tüketildiğinde nöbet geçirme sonucu ölümler en çok rastlanılan durumlar arasındadır.
  • Uzun vadede kokain zararları: Kokain uzun vadede kalp, böbrek, beyin ve akciğer sorunlarına neden olabilir. Ayrıca kalp ve beyin damarlarında kalıcı hasar, yüksek tansiyon, %90 kalp krizi riski, karaciğer böbrek ve akciğerde tahribatlar, burun dokularında kanser riski, bulaşıcı hastalıklar ve iltihaplı apseler, şiddetli ağrılarla birlikte diş çürükleri, işitsel ve görsel halüsinasyonlar, delilik ve psikoz, şiddetli depresyon gibi etkileri bulunmaktadır. Bu bahsettiğimiz konular umarım kokainin zararları hakkında yeteri kadar bilgilendirici olmuştur. Bu sorunların yanı sıra kısırlığa ve diğer cinsel sorunlara da neden olabilmektedir.
  • Aşağıdaki video kokain ile ilgili tüm sorularınızın cevabını verebilecek nitelikte.https://www.youtube.com/watch?v=dZDE4UqAf54

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir