Kalp Deliği Zararları

Kalp Deliği Zararları

Kalp sağ ve sol olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Bu iki kısımda alt ve üst olmak üzere ikişer odacığa ayrılmaktadır. Bu odacıklar arasında deliklerin olması kanın akışını etkileyebilir. Aslında bu açıklıklar her insanda doğumda mevcuttur ve ilerleyen zamanlarda kendiliğinden kapanır. Fakat kapanmadığında kalp deliği denilen hastalık meydana gelmektedir.

 

Kalp deliği zararları nelerdir?

  • İlerleyen yaşlarda felce neden olabilir: Kulakçıklar arasında küçük delikler doğum sırasında her insanda bulunmaktadır. Bu anne karnında bebeğin annenin kanından faydalanması için gerekli bir durumdur. Fakat doğduktan sonra bu sistem düzene girer ve delikler kapanır.
    Delik kalp zararları
    İnsanların yaklaşık %25 inde bu açıklık kalıcı olur.

    Çoğu kişi bunu farkına varmaz ve herhangi bir sıkıntı çekmezler. Ama bu açıklıktan bir pıhtının sol kalbe geçmesi felce neden olabilmektedir.

  • Kalpte büyük delikler: Bin kişiden birinde görülen bu rahatsızlık tıbbi müdahale gerektirmektedir. Kalpte büyük delik olması kanın damarlara yüksek basınç yapmasına neden olarak akciğer yetmezliği ve kalp yetmezliği gibi durumlara yol açar. Nefes darlığı, bacaklarda şişme, kalp atışlarında anormallik ve kalp yetmezliği bu hastalığın işaretlerinden olabilir.
  • Karıncıklar arasında açıklıklar: Kalp deliğinin zararları arasında 1000 bebekten 2 ila 3 ünde görülen bu rahatsızlık genellikle kendiliğinden geçmektedir. Fakat ilerleyen yaşlarda deliklerde büyüme olması da olasılıklar arasındadır.
  • Hem kalpte hem de karıncıklar arasında delik oluşumu: Bu duruma her 10.000 bebekten ikisinde rastlanılmaktadır. Kirli ve temiz kanın yüksek derecede karışmasına neden olan bu durum, ciltte, dudaklarda ve tırnak yataklarında morarmalar ile kendini belli eder. Cerrahi müdahale yapılmadığı takdirde akciğerlerde sıvı yükselmesine ve kalp yetmezliğine neden olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir