Beyaz Ekmeğin Zararları

BEYAZ EKMEĞİN ZARARLARI

Çoğu insanın her gün sofrasından eksik etmediği beyaz ekmek birçok uzmanın uyarılarına rağmen tüketilmeye devam etmektedir. İçerik olarak birçok hayati maddeden yoksun oluşuna rağmen tüketimi en fazla olan maddedir. Beyaz ekmeğin zararları saymakla bitmese de bazı kişiler tüketmekten vazgeçmemektedir.

 

Beyaz Ekmeğin Zararları Nelerdir?

Beyaz ekmek zararlı mı
Beyaz ekmekte kanser tehlikesi.
  • Besleyici değil sadece doyurucudur. Beyaz ekmek yapımında kullanılan beyaz un içerik olarak birçok vitamin ve mineralden yoksundur. Sofralarda her yemeğin yanında yenen sadece yemekle değil tek başına da doyurucudur. Fakat hiçbir şekilde besleyici ve faydalı değildir.
  • Kan şekerini yükseltir. Beyaz ekmek yenildiği zamanda kişileri kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmektedir. Uzun süre ve yoğun bir şekilde beyaz ekmek tüketen kişilerde şeker hastalığı sıklıkla görülmektedir.
  • Kalp damar hastalıklarına ve bağırsaklarla ilgili hastalıklara sebep olmaktadır. Beyaz ekmek yiyen kişilerin fazla miktarda karbonhidrat tüketmesi bir süre sonra bu karbonhidratın yağlanmaya sebep olduğunu kanıtlamıştır. Bu da kalp damarlarının tıkanmasına, bağırsaklarda işlev bozukluklarına, ve hemoroid oluşumuna davetiye çıkarmaktadır.
  • Kanser riskini artırmaktadır. Tam tahıl ekmeğin yerine beyaz ekmeğin tüketilmesi birçok uzmanın ortak görüşü olarak kanser hastalıklarının başlıca sebeplerindendir. Özellikle bağırsak kanserine yakalanan kişilerinin çoğunun beyaz ekmeği tercih ettiği görülmektedir.
  • Yağlanmaya sebep olur. Beyaz ekmeğin zararları denildiğinde akla gelen ilk sey ilo almadır. Sadece doyurucu olması kişilerin yedikten sonra kanlarındaki insülinin aniden yükselmesi ve sonrasında hemen düşmesine sebep olur. Bu da kişileri yemek yedikten kısa bir süre sonra tekrar acıktırmaktadır. Sürekli yeme isteği durumundan dolayı kişiler kolaylıkla kilo almaktadır.
  • Beyaz unun içeriği öldürücü olabilmektedir. Beyaz un buğdayın en yararlı yerlerinin elenmesi ile elde edilmektedir. Ekmeğin içeriğine ayrıntılı olarak bakıldığında koruyucular ve nem tutucular zararlı maddeler sınıfına girmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir