Göz Tansiyonunun Zararları

Gözlerimiz de diğer organlarımız gibi hayatımız için çok önemlidir. Görme eylemi olmazsa ya da bozuk olursa günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyecektir. Göz tansiyonu diğer adıyla glokom halk arasında karasu hastalığı olarak da bilinmektedir. Göz tansiyonu göz içindeki sıvı basıncının artması ile ortaya çıkmaktadır. Göz içinde kendi sıvısını üretmektedir ve bu sıvının fazlasının atılmasını sağlayan kanallar vardır. Bu kanalların tıkanması sonucu göz sıvısı atılamaz ve sıvı göze basınç uygulamaya başlar. Bu önemli bir durumdur. Sürekli ve düzenli olarak göz kontrolüne giden kişilerin göz ölçümleri yapılırken göz içi sıvısı ölçümü de yapılmaktadır.  Bu şekilde erken tanı koymak mümkündür. Aksi halde göz tansiyonu tanısı koyulana kadar ilerlemiş olacaktır. Gözlerimiz de diğer organlarımız gibi yaşamımızı sağlıklı ve kaliteli sürdürebilmek için çok önemlidir. Göz tansiyonunun tedavisi yoktur. Bu nedenle düzenli göz kontrolü yaptırmak sağlık açısından faydalı olacaktır. Nasıl ki yüksek tansiyonun tedavisi yoksa buda aynıdır. Sadece kontrol altında tutulabilir, yavaşlatılabilir, çok ilerlemiş durumda bazı hastaları bulantı, kusma, baş ağrısı hallerine getirmiş ise cerrahi müdahale yapılabilir. Ama tamamen iyileştirilemez. Ani göz tansiyonu krizi ile oluşan sıvı basıncı gözün yapısını ve görmeyi çok fazla etkilemektedir. Tedavisi yapılmaz ise önceleri kısmen daha sonraları ise tamamen görme kaybına yol açacaktır.

Göz Tansiyonunun Zararları Nelerdir?

  1. Düzenli kontrolden geçip ilk evrelerinde tanı koyulup tedavi görülmelidir. Aksi halde ilerlemiş durumda olan kişilerde görme bozukluğu hatta görme kaybı meydana gelebilmektedir.
  2. Bazı kişilerde göz sıvısı sinirlere ani basınç uygulayıp göz tansiyonu krizine yol açmakta baş ağrısı, kusma, mide bulantısı gibi seyirler ile kendini belli etmekte ve acil müdahale gerektirmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir